Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hogy születtem?

2011.03.11. 15:20 - elmebajnok

Címkék: képregény 2perc

A bejegyzés trackback címe:

https://2perc.blog.hu/api/trackback/id/tr852730309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rectalis_Prolapsus 2011.03.11. 18:21:54

Legalább a másik oldal címét kifotosoppolhattátok volna.

elmebajnok · http://2perc.blog.hu 2011.03.11. 19:16:55

@Rectalis_Prolapsus: miért? így legalább tudja mindenki, a képregény eredeti forrását.

Nervus 2011.03.12. 16:08:21

@elmebajnok: egy csomóról ellenben rendkívül ízlésesen levágjátok az eredeti készítőt.

elmebajnok · http://2perc.blog.hu 2011.03.12. 16:12:40

@Nervus: (szinte) az összes képre ízlésesen egy program rakja fel magától a vízjeleket. amiket azért rakunk fel, hogy a hasonló magyar oldalak ha tőlünk vesznek át képet (nagyon sok ilyen oldal van) legalább azzal bajlódjanak hogy levágják a vízjelet.:)

elmebajnok · http://2perc.blog.hu 2011.03.12. 17:07:21

@Nervus: bocsi, véletlenül kimoderáltam a hozzászólásod.
@elmebajnok: akkor meg az lenne a legegyszerűbb, ha a képre rakná rá a vízjelet és nem a kép alá, mert így
1. ronda
2. levágja az eredeti készítőt
3. egy fehér csíkot nem túl nehéz levágni.

tehát:
azért így van megoldva, mert ha az ember nézi a blogon, a fehér háttér miatt alig észrevehető. Sokkal diszkrétebb megoldás, mintha a képre lenne rányomva valami nagy logó, vagy felirat mert az elrontja a képet.
Tudjuk hogy nem nehéz levágni, de ha valaki akarja, akármilyen vízjelet el tud tüntetni:)
Szerintünk nem ronda egy sima szürke szöveg, inkább mondanánk azt, hogy: semmilyen.
Próbáltuk vékonyra csinálni a vízjelet, hogy minél kisebb területet foglaljon el a képből.

Igazából nem értjük, hogy az sem jó, ha meghagyjuk a képen a készítő linkjét (első komment), de az sem jó ha kitakarjuk. Mi tévők legyünk? :)

Nervus 2011.03.12. 17:38:29

@elmebajnok:
nem vagyok elvakult ASVA-imádó vadfasz, de ilyen esetekben szeretem tiszteletben tartani a szerzői jogot.
Nem véletlenül töröltem még deviantartról is az összes cuccom, mert egyesek [nem ti] előszeretettel felhasználták itt-ott és még csak apróbetűvel áthúzva sem jegyezték meg, hogy nervuska csinálta amúgy.
Szerintem lényegesen jobb, ha látszik az eredeti készítő neve, mert így kurvára úgy jön le, hogy sajátként akarjátok feltüntetni más melóját. Persze lehet, hogy nem így van, de így tűnhet.

elmebajnok · http://2perc.blog.hu 2011.03.12. 18:00:48

@Nervus: így tűnhet, de valóban nem akarjuk azt a látszatot kelteni, hogy ezek a mi munkáink lennének. A neten nagyon-nagyon sok forrásból szerezzük be a képeket, és néha lehetetlen megállapítani a képek eredeti forrását. Ahol tudjuk (sajnos kb. az esetek 1%-ában) feltüntetjük a forrást, ez eddig egy db párkocka.hu-s képregény volt.
Ha deviantartról szednénk cuccokat, amiről ugyebár tudjuk (legalábbis feltételezzük) hogy a feltöltő készítette a képet, feltüntetnénk.
A vízjel nálunk tényleg csak azért van, hogy a sok, 0 melóval készült magyar oldal, akik tőlünk szedik a képeik egy részét, bajlódjanak csak szépen minden egyes kép vágásával, ha már arra nem veszik a fáradtságot, hogy máshonnan szedjenek képet, mint egy "konkurens" magyar oldal.
Mivel "civilben" mi is tervezéssel, alkotással foglalkozunk, minket is zavarna ha szembetalálnánk magunkat egy munkánkkal, ami forrás nélkül kering a neten.
De a képek döntő többségén semmi felirat nincs, tehát nem arról van szó, hogy mi direkt levágjuk a készítő nevét. Néha előfordul persze, a vízjelező program automata működése miatt.

Na de ne ragozzuk túl a dolgot, ügyelni fogunk arra, hogy ne higgyék az emberek, hogy mi itt bármit is saját munkánkként töltenénk fel.


süti beállítások módosítása